اتاق بازرگانی صنایع و معادن و کشاورزی

آینده اقتصاد ملی در گرو تولید فرآورده های نفتی

رضا پدیدار

 صنعت نفت ایران از ۴ نوامبر سال ۲۰۱۸ تا کنون مورد تحریم قرار گرفته است. کاهش میزان صادرات نفت خام زمینه تغییر  اقتصاد کشور از یک اقتصاد نفتی به غیرنفتی را فراهم کرده است. امیدواریم سیاست های داخلی که  سازمان هایی مثل وزارت نفت، صمت، اقتصاد و دارایی، بانک مرکزی و … تهیه کننده و مجری آن است، به پوست اندازی اقتصاد نفتی ایران و غیرنفتی شدن آن کمک کند.
ایران باید در مسیر تولید فرآورده های نفتی قرار بگیرد. در سبد فرآورده های نفتی ایران، ۹ محصول قرار دارد که بنزین، نفت سفید، گازوییل و … را شامل می شود. این ۹ محصول می تواند به تقاضای عمده ای که در بازارهای منطقه ما وجود دارد، پاسخ دهد. براساس برآورده های انجام شده در کمیسیون انرژی اتاق تهران، که با حضور مسئولان  وزارت خانه های مرتبط مطرح شده، با افزایش میزان تولید فرآورده های نفتی و تعبیه خطوط اعتباری از سوی بورس انرژی برای فعالان شناخته شده بازار، به نحوی که در دنیا رایج است، می توان به درآمد ارزی قابل توجهی رسید. گذشته از ۱۵ کشور همسایه ایران، بیش از ده کشور در آسیای میانه بازار بالقوه فرآورده های نفتی ایران به شمار می روند. درواقع بیش از ۲۴ کشور در این بازار وجود دارد که ایران می تواند دست کم به ۵۰ درصد از این کشورها فرآورده های نفتی صادر کند. توسعه صادرات فرآورده های نفتی راهی برای جبران نقصان های موجود در فروش نفت خام است.
پالایشگاه های ایران اکنون با بیشترین ظرفیت خود کار می کند. میزان تولید فرآورده های نفتی طی ۴۰ سال گذشته به بالاترین میزان رسیده است و زمینه کسب درآمد ارزی مناسب ازاین بخش فراهم است. ایران در شش ماه گذشته بیش از ۱.۵ میلیارد دلار فرآورده نفتی صادر کرده که هرچند به نسبت فروش نفت خام کشورمان عدد بالایی نیست اما در صادرات فرآورده نفتی رکورد قابل توجهی به شمار می رود.

برچسب ها

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا
بستن