اتاق بازرگانی صنایع و معادن و کشاورزی

۴ مهارت ضروری برای شکوفا شدن در استارت آپ ها

شیلی آسبرن، در سایت کارآفرین در این باره نوشته است. او  تجربه کار کردن در سه استارت آپ را در کارنامه دارد و مدت کوتاهی به عنوان مشاور منابع انسانی برای شرکت هایی با رشد بالا همکاری کرده و  حتی نخستین کارمند دو استارت آپ از سه استارت آپی است که با آن ها کار کرده است. شیلی تجربه کار در یک استارت آپ تازه تاسیس تا تک شاخ های سیلیکون را  دارد. او می نویسد: «در حقیقت کار در استارت آپ ها، رویارویی با چالش های غیرقابل پیش بینی است. برای کار کردن در استارت آپ ها باید درباره چندمهارت و استراتژی بدانید». ­در ادامه درباره این مهارت ها می خوانید.
۱.تحمل ابهام
برای بیشتر کارها شرح وظایف مشخص نوشته شده است. اگر وارد این کارها شوید می دانید که باید برای ماه ها یا سال ها چه کنید. اما در مورد استارت آپ ها، خبری از این حرف ها نیست. درواقع این نیازهای استارت آپ ها است که شرح وظایف کارکنان یک استارت آپ را مشخص می کند. احتمال اینکه کارهایی که باید در هر روز انجام دهید، نسبت به روز بعدی متفاوت باشد، بسیار بالاست.
شیلی می نویسد: «بنیانگذار نخستین استارت آپی که برای آن کار می کردم، ملاقاتی سرنوشت ساز با یک صندوق سرمایه گذاری داشت. صبح روز ملاقات، پرستاری که برای کودکش استخدام کرده بود، نیامد و هیچ گزینه دیگری برای نگهداری از این دختر دوساله رییس استارت آپ ما وجود نداشت. آیا من فکر می کردم که این بخشی از کار من است که دختر رییس را نگه دارم؟ خیر. هرگز. اما این دقیقا کاری بود که شرکت در آن لحظه برای پیشرفت به آن نیاز داشت. خوشبختانه دختر دوساله رییس هم با من همراهی می کرد و همکار خوبی بود».
از این طور تجربه ها برای کارکنان استارت آپ ها زیاد است. برای همین اگر می خواهید در یک استارت آپ کار کنید، باید بدانید که توانایی خروج از منطقه راحتی و تجربه کارهای غیرمنتظره مهم است.
۲.تغییر مداوم
درواقع، هر کسی در فضای کاری امروز به تغییر مداوم متن و وظایف و مداخلات محیطی عادت کرده است. فناوری و فضای باز کار باعث شده چنین روندی اجتناب ناپذیر به نظر برسد. این وضعیت در استارت آپ ها شدیدتر است. تیم های کوچک استارت آپ ها باید روی همه چیز کار کنند. تنوع نقش و مسئولیت در استارت آپ ها بسیار زیاد است. بسیاری به همین دلیل کار در استارت آپ ها را هیجان انگیز می  دانند. جایی که کارها فارغ از روش های سنتی و دیوان سالاری های مرسوم، به سرعت برق و باد درحال انجام است. شیلی می نویسد:«من به همین دلیل کار کردن در استارت آپ ها را دوست دارم. در یک لحظه، به عنوان استراتژیست شرکت کار می کنم و در لحظه دیگر به عنوان مدیر پروژه روی برنامه های مختلف کار می کنم. در بیشتر شرکت ها باید یکی از این ها باشید، اما استارت آپ همه این نقش ها را از شما می خواهد».
۳.خلاقیت
شاید جالب باشد که بدانید یکی از محبوب ترین ابزارهای پیام رسان یعنی «اسلک» کارش را به عنوان یک بازی ویدئویی آغاز کرد. زمانی که آن ها دیدند ایده بازی ویدئویی شان کار نمی کند، از آنچه ساخته بودند، به عنوان ابزاری برای ارتباطات داخلی کارکنان استفاده کردند. داستان های بسیاری از استارت آپ هایی وجود دارد که موفق شدند و موفقیت آن ها پس از یک تغییر جهت اساسی به دست آمده است. یک استارت آپ اغلب با یک ایده بزرگ متولد می شود اما تخیل شماست که در نهایت مجموعه را هدایت می کند. وجود دست انداز و چالش در مسیر اجتناب ناپذیر است. برای رویارویی با مشکلات به خلاقیت و توانایی آفریدن دیدگاه های تازه و کشف راه حل های جدید نیاز دارید. برای بعضی از کارکنان استارت آپ ها رسیدن به تعادل در این باره سخت است. باور داشتن به ایده و محصول خوب است اما باید در زمان لازم از آنچه به آن علاقه دارید دست بکشید تا زنده بمانید.
۴.روحیه کارآفرینی
شیلی می نویسد: «من کار را با معلمی دبیرستان آغاز کردم و هنوز روزهای شوکه کننده نخست را در آن کار به یاد دارم. من یک تکه کاغذ دستم بود که برنامه کلاسی را روی آن نوشته بودم و یک کلید برای باز کردن در کلاس و فقط همین بود. همه چیزهای دیگر به من مربوط بود. وقتی به عقب نگاه می کنم، خوشحال می شوم که چنین تجربه ای را از سر گذراندم چراکه به من روحیه کارآفرینی را یاد داد».
کار با استارت آپ ها هم همین است و تفاوت چندانی ندارد. شما یک ایده دارید اما هیچ کس نیست که به شما بگوید چطور باید به مسیر خود ادامه دهید. هیچ دستورالعمل یا فرایندی برای رسیدن به موفقیت ساخته نشده است و خبری از مردمی که بتوانید از آن ها کمک بگیرید نیست. همه چیز را باید خودتان بفهمید و تصمیم بگیرید که چطور ادامه می دهید.
بیاید واقع بین باشیم. کار در استارت آپ ها، شغل مناسبی برای همه نیست اما یکی از غنی ترین تجربه های کاری را برای همه رقم می زند. این ویژگی هایی که شیلی از آن نوشته برای کار کردن در استارت آپ ها ضروری است. یا پیش از ورود آن ها را کسب می کنید و یا در مسیر آن ها را می آموزید.

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا
بستن