اتاق بازرگانی صنایع و معادن و کشاورزی

کارآفرینان در صنایع غذایی

آینده نگر

غلامعلی سلیمانی، موسس و رییس هیئت مدیره گروه سولیکو
 مرد همیشه حاضر در قفسه های فروشگاه
این روزها کمتر فروشگاه زنجیره ای و مغازه ای را پیدا می کنید که در قفسه هایش خبری از محصولات کاله نباشد. شرکت کاله، از بنگاه های قدرتمند در صنایع تبدیلی است. اخیرا اخباری از آتش سوزی یکی از کارخانه های کاله در عراق منتشر شد. خسارات این آتش سوزی که مدیر کارخانه آن را عمدی دانست، نزدیک به ۸۰ میلیون دلار بود. سلیمانی موسس کاله اعلام کرد« از امروز تصمیم گرفتیم؛ این کارخانه را هر چه سریع‌تر از نو بسازیم». او پیش از این  با اشاره به اینکه وارد سخت ترین حوزه در صنایع غذایی یعنی تولید پنیر شده، نشان داد بیدی نیست که به این بادها بلرزد. اما سلیمانی کیست و چطور راه خود را در فضای پرچالش کسب وکار ایران باز کرد؟ سلیمانی در سال ۱۳۲۵ در آمل به دنیا آمد. به تهران آمد تا در کنکور شرکت کند. دو سال پشت درهای دانشگاه ماند تا در نهایت در رشته ریاضی مشغول به تحصیل شد، رشته ای که می گوید هم سلول های مغز را باز می کند، هم اینکه آدم می داند چه راهی را باید برود». پس از خدمت سربازی در سال ۱۳۵۲، وارد تجارت شد و به عنوان نماینده شرکت های خارجی در زمینه های مختلف در ایران کار می کرد. پس از آشنایی با کالباس سازی گیلان و پیشنهاد پخش محصولات این شرکت، توسعه کارش را آغاز کرد و از سال ۱۳۵۶، به طور رسمی وارد صنایع غذایی شد. او در سال ۱۳۵۹، تولید محصولات گوشتی با نام سولیکو را آغاز و فرآورده های گوشتی آمل را در سال ۱۳۶۱ افتتاح کرد. در سال ۱۳۷۰ هم کارخانه کاله را در زمینی به بزرگی ۱۴ هکتار ایجاد کرد. از این فعال اقتصادی در نخستین جشن امین الضرب با اهدای تندیس تقدیر شد. سلیمانی به طور مستقیم برای بیش از ۱۵ هزار نفر شغل ایجاد کرده است.
مرتضی سلطانی، بنیانگذار و رییس هیئت مدیره گروه صنعتی زر
خودساخته و امیدوار
برای اینکه اقتصاد ایران بزرگتر شود، باید بنگاه های بزرگ داشت اما در کشورما تا بنگاهی بزرگ می شود، مانع فعالیت او می شویم. این حرف های مردی است که در نخستین جشنواره امین الضرب به پاس سال ها فعالیت های صنعتی و تولیدی با اهدای تندیس مورد تقدیر گرفت. مرتضی سلطانی بارها و بارها در برنامه های مختلف اقتصادی تحسین شده و مسئولان دولتی بسیاری از کارخانه بزرگ او دیدن کرده اند. او در آخرین همایش روز ملی صادرات خطاب به دولتمردان از این گفت که با نگاه جزیره ای تجربیات بد گذشته تکرار می شود. او که محصولاتش کارخانه اش باوجود خروج آمریکا از برجام به این کشور و بیش از ۸۰ کشور دیگر صادر می شود، برای بیش از ۸ هزار و ۶۰۰ نفر به طور مستقیم در گروه زر شغل ایجاد کرده و ارزش صادرات این گروه در یک سال به ۸۶ میلیون دلار می رسد. مرتضی سلطان، در سال ۱۳۴۰ در خانواه ای تهیدست و در قلعه مبارک آباد قم به دنیا آمد و با حمایت مادرش، که او را بزرگترین حامی زندگی اش می داند، تحصیل کرد. با نگاهی کوتاه به کودکی و مراحل راه اندازی کسب وکار مرتضی سلطانی، می توان او را از معدود کارآفرینان خودساخته دانست. کارآفرینی که در نوجوانی از واکس زدن کفش ها تا فروختن فرش را تجره کرده است. مرتضی سلطانی در سال های جوانی همراه با دوستانش یک کارگاه تراشکاری راه انداخت و پس از مدتی به طور تخصصی وارد ساخت سوله شد. در سال ۱۳۵۹ او توانست کارخانه ای برای  ساخت سوله تاسیس و سرمایه مناسبی پیدا کند. او پس از آشنایی با شرکت های صنایع غذایی در فرایند ساخت سوله، از سال ۱۳۷۲ وارد صنایع غذایی شد و با خرید ماشین آلات دست دوم آلمانی، کارخانه آرد زر را راه اندازی کرد. از دستاوردهای این مجموعه تولید آرد سمولینا در سال ۱۳۸۰ از گندو دورم برای اولین بار در کشور  و پس از آن راه اندازی راه اندازی کارخانه تولید ماکارونی بود. سلطانی هم چنین در سال ۱۳۹۰ عملیات احداث نخستین کارخانه تولید انواع قند مایع در ایران و در سال ۱۳۹، شرکت توزیع و پخش زر را راه اندازی کرد.

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا
بستن