اتاق بازرگانی صنایع و معادن و کشاورزی

عطشِ به‌روزرسانی

ترجمه: نسیم بنایی، آینده نگر/ اکونومیست

بسیاری از شرکت‌های چندملیتی در جهان ادعای این را دارند که یک شرکت فناوری هستند. در واقعیت، عملیات دیجیتالیِ آن‌ها متکی بر چند شرکت هندی است. اما کمتر کسی نام این شرکت‌های هندی را شنیده‌است. اغلب آن‌ها در خودِ هند شهرت دارند اما خارج از مرزهای هند، به ندرت کسی نام این شرکت‌ها را شنیده‌است. اما وقتی پای عمل به میان می‌آید و نیاز به کمک‌های فناورانه است، این شرکت‌های هندی هستند که به میدان می‌آیند. حتی گاهی خبری از شرکت‌های آمریکایی یا آلمانی نیست. در اکثر موارد، مشتریان کار خود را به کمک همین شرکت‌های هندی راه می‌اندازند. آن‌ها به شرکت‌های فعال در امور مالی و انتقالی، کمک می‌کنند فعالیت‌های خود را به درستی انجام دهند. این شرکت‌ها، وبسایت‌ها را طراحی و راه‌اندازی می‌کنند. برخی از آن‌ها حتی به بزرگ‌ترین بانک‌ها در امور مالی کمک می‌کنند تا فعالیت‌های خود را انجام دهند. 
قصه موفقیت شرکت‌های هندی در امور مربوط به فناوری اطلاعات، یک قصه کمتر شنیده‌شده است. اکثر این شرکت‌ها سال‌ها پیش راه‌اندازی شده‌اند و با کمترین امکانات کار خود را انجام می‌دهند. تمرکز اصلیِ آن‌ها از ابتدا بر این بوده که چطور از کمترین منابع، بیشترین بهره را ببرند. همین جریان باعث شد شرکت‌های غربی به آن‌ها توجه کنند. در واقع برای آن‌ها جالب بود که این شرکت‌ها با کمترین منابعِ موجود، کار خود را راه می‌اندازند. تقریبا همه آن‌ها به صورت صرفه‌جویانه کار می‌کنند. به مرور بسیاری از شرکت‌های غربی تصمیم گرفتند بااستعدادترین نیروهای انسانیِ هندی را هم استخدام کنند. اما باز هم عجیب است که این شرکت‌ها هنوز هم می‌توانند کارهای خود را با همان امکانات اولیه پیش ببرند. قضیه از این قرار است که آن‌ها هر کاری را خودشان انجام نمی‌دهند، در مورد بسیاری از کارها، برون‌سپاری می‌کنند. این مسئله در مورد شرکت‌های فعال در حوزه فناوری اطلاعات کاملا رایج است.
همین جریان‌ها باعث شده شرکت‌های فناوری در هند به شدت رشد کنند. یعنی از یک‌ سو از کمترین منابع، بیشترین بهره‌برداری را کرده‌اند و از سوی دیگر مواردی را که از خودشان برنمی‌آمده، برون‌سپاری کرده‌اند. نتیجه این اقدامات هم شکل‌گیریِ پنج شرکت اصلی در هند بوده که به غول‌های فناوری در این کشور تبدیل شده‌اند. بررسی‌ها نشان می‌دهد مجموع سرمایه بازاریِ این پنج شرکت در سال ۲۰۱۹ بیش از ۲۰۰میلیارد دلار بوده‌است. یکی از این شرکت‌ها ۲۸۵ شعبه در ۴۶کشور جهان دارد. این رقم از شرکت‌ها و غول‌هایی مثل اپل و مایکروسافت و آلفابت هم بیشتر است. یعنی همه این شرکت‌ها با هم نمی‌توانند در چنین وضعیتی باشند. رشد صنعت فناوری اطلاعات باعث شده این شرکت‌ها هم رشد داشته باشند. آن‌ها افراد زیادی را استخدام کرده‌اند. برخی بررسی‌ها نشان می‌دهد ۶درصد از تولید ناخالص داخلی هند ناشی از فعالیت همین شرکت‌ها است. 
تیر خلاص کرونا 
اما حالا با شیوع کرونا وضعیت قدری پیچیده شده‌است. به نظر می‌رسد بحران مالیِ بزرگی در راه است. این بحران می‌تواند از بحران سال ۲۰۰۷ تا ۲۰۰۹ هم شدیدتر و بدتر باشد. ویروس کرونا آسیب‌های جدی به شرکت‌ها وارد کرده‌است. شرکت‌های فعال در حوزه فناوری اطلاعات هم از این قاعده مستثنی نیستند. تعطیلی کسب‌وکارها حسابی به این شرکت‌ها آسیب رسانده‌است. اما احتمالا همه‌گیریِ کرونا در مورد شرکت‌های هندی، تنها مشکل نیست. اگر فقط مسئله همه‌گیری بود، شاید راحت‌تر می‌توانستند آن را مدیریت کنند. 
بسیاری از شرکت‌ها این روزها به دورکاری پناه برده‌اند. در واقع آن‌ها با امکانات و تجهیزاتی که دارند از کارگران خود در خانه، کارها را تحویل می‌گیرند. در زمینه فناوری اطلاعات هم واقعیت این است که کارگران می‌توانند بسیاری از کارها را از خانه انجام دهند مشروط به اینکه از امکانات و تجهیزات لازم برخوردار باشند. اما متاسفانه کارگران هندی از چنین تجهیزاتی برخوردار نیستند. همین امر به سادگی برای آن‌ها مشکلاتی را ایجاد کرده‌است. در واقع منسوخ شدنِ برخی امکانات و نبودِ امکانات و تجهیزات مدرن به دردسری بزرگ برای این شرکت‌های هندی تبدیل شده‌است. این یعنی، همه مشکل آن‌ها کرونا نیست. بخشی از مشکل آن‌ها به کمبودهایی مربوط می‌شود که در گذشته مشکل‌آفرین نبود. 
کرونا در یک مقطع زمانی آسیب‌هایی را ایجاد کرد. اما این آسیب‌ها احتمالا در درازمدت از میان خواهد رفت. در این بین فقط مشخص شد که چه شرکت‌هایی مشکلات جدی دارند و باید این مشکلات را حل کنند. شرکت‌های فناوریِ هندی یک دسته از همان شرکت‌هایی هستند که با شیوع کرونا پی به مشکلات پایه‌ای و ساختاری خود بردند. حالا اگر از کرونا جان سالم به در ببرند، باید به فکر آینده خود باشند و در آینده با تجهیزاتِ مدرن و جدید، خودشان را از بحران نجات دهند. نجات از کرونا می‌تواند نقطه آغازی برای ادامه آینده‌ای روشن‌تر برای آن‌ها باشد.

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا
بستن