اتاق بازرگانی صنایع و معادن و کشاورزی

خروج اضطراری

ترجمه: نسیم بنایی، آینده نگر/ اکونومیست

 کسانی‌که در بیمارستان‌ها کار می‌کنند نیاز زیادی به کفپوش‌های خاص برای بیمارستان دارند، کفپوش‌هایی شبیه به پلاستیک که لغزنده باشد و هروقت خون روی آن ریخته شد یا کسی روی آن استفراغ کرد، بتوانند راحت زمین را پاک کنند. حالا که واکسن در راه است، چنین اتفاقی باید برای واکسن هم بیفتد. می‌دانید یعنی چه؟ یعنی باید زیرسازی‌های لازم صورت بگیرد تا واکسن به همه افرادی که به آن نیاز دارند، برسد. 
در حال حاضر باید برای یافتن بهترین راه‌ها برای توزیع واکسن حسابی جست‌وجو کنیم. شاید جست‌وجو برای یافتن راه‌هایی جهت توزیع واکسن، از هر کاری ضروری‌تر باشد. ۲۳ نوامبر بود که شرکت داروسازی از آکسفورد اعلام کرد به نتایجی امیدبخش از واکسن خود دست پیدا کرده‌است. البته هنوز هم نگرانی‌هایی در مورد این واکسن‌ها وجود دارد. اما به هر حال واکسن کشف شده و تاکنون نتایج نسبتا امیدوارکننده‌ای داشته‌است. اما شاید آن‌چه اکنون برای همه جهان جواب بدهد یک واکسن ارزان باشد که بتوان به سادگی آن را به هر نقطه‌ای از جهان منتقل کرد. البته اگر همین واکسن دانشگاه آکسفورد به دست مردم برسد، افتخاری هم برای بریتانیا خواهد بود. یعنی علاوه بر اینکه مردم این کشور زودتر به واکسن دسترسی پیدا می‌کنند بلکه تا همیشه در تاریخ می‌گویند واکسن را آن‌ها کشف کرده‌اند. 
شرکت فایزر هم واکسن کرونایی کشف کرده که موفقیت قابل قبولی داشته‌است. دولت بریتانیا از این شرکت هم ۴۰ میلیون واکسن سفارش داده‌است. ۵میلیون واکسن هم از شرکت مادرنا سفارش داده‌است. هردو شرکت اعلام کرده‌اند که واکسن آن‌ها نتایج مثبتی به همراه داشته‌است. البته هردو واکسن با دو دوز جواب می‌دهند و یک دوزِ آن‌ها کافی نخواهد بود. به هر حال اگر این واکسن‌ها به صورت قطعی تایید شوند، باید به هر طریقی که شده به دست مردم برسند. اگر در نهایت واکسن آکسفورد هم به صورت قطعی تایید شود، با تزریق آن، کل جامعه بریتانیا به سمت ایمنیِ گله‌ای می‌رود. در واقع همه می‌توانند با تزریق واکسن، خودشان را مصون کنند. 
در حال حاضر دانشمندانی در بریتانیا، مشغول بررسی هرسه واکسن هستند. در حالی‌که هنوز این واکسن‌ها به صورت کاملا رسمی و دقیق تایید نشده‌اند، میلیون‌ها دوز از آن‌ها تولید شده‌است تا به محض تایید، روانه بازار شود. اکنون نوبت دولت‌هاست تا فهرستی از افرادی که اولویت دارند و باید زودتر واکسن را تزریق کنند، تهیه کنند. افرادی که بیشتر در معرض این ویروس قرار دارند، افراد بالای ۸۰ سال، و تمامی کسانی‌که کارگران حوزه سلامت هستند، باید در اولویت قرار بگیرند و به ‏سرعت این واکسن را دریافت کنند. 
صف خرید واکسن
احتمالا دولت‌ها ابتدا واکسیناسیون را محدود به افرادی کنند که در گروه خطر قرار دارند. در ادامه افرادی که خطر کمتری جانشان را تهدید خواهد کرد، این واکسن را دریافت می‌کنند. بریتانیا تصمیم دارد همین روند را در پیش بگیرد. مسئله توزیع البته بسیار پیچیده‌تر از این است. اما جریان توزیع نباید مانند تست و آزمایش‌های کرونا باشد. شیوه مدیریت آزمایش کرونا در جهان قابل قبول نبود. وضعیت می‌توانست بسیار بهتر از این‌ها مدیریت شود به گونه‌ای که همه‌گیری را در سطح جهان کنترل کند. اما در مورد تزریق واکسن، رویه نباید به این شکل باشد. می‌توان از روند تست‌های کرونایی، به روشی درست برای توزیع واکسن دست پیدا کرد. شاید نیاز باید ساختارهای مدیریتی در سطح محلی و سازمانی، بازبینی و اصلاح شود. 
البته مسئله توزیع واکسن کرونا یک امر جدید در حوزه سلامت نیست. پیش‌تر هم مشابه این وضعیت تجربه شده‌است. مثلا بریتانیا تعداد زیادی واکسن آنفلوانزا را به صورت سالانه مدیریت می‌کند. اما اکنون نیازِ واکسنِ کرونای فایزر به دمای زیر ۷۰ درجه سانتی‌گراد، وضعیت را پیچیده کرده‌است. در واقع توزیع این واکسن با مشکلات زیادی مواجه خواهد شد. شیوه توزیع این واکسن‌ها باید از طریق مراکز واکسیناسیون صورت بگیرد. در این بین، می‌بینیم که اداره‌ها و مراکز مدیریت بهداشت و سلامت در هر کشوری، چقدر مسئولیت سخت و سنگینی دارند. قطعا چالش‌های بسیاری برای توزیع صحیح و دقیق واکسن کرونا وجود دارد که به مرور هم خودنمایی خواهد کرد. اما اگر دولت‌ها برنامه‌ای جامع برای توزیع این واکسن در نظر بگیرند و براساس آن، به صورت مرحله به مرحله پیش بروند، قطعا وضعیت چندان سخت و پیچیده نخواهد شد. اگر مدیریت به درستی صورت بگیرد، واکسیناسیون به صورت دقیق و با کمترین خطر انجام خواهد شد.

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا
بستن