اتاق بازرگانی صنایع و معادن و کشاورزی

تروریست‌های ساختگی

اکونومیست/ آینده نگر

شبنم کورور فنجان‌چی یک پزشک متبحر ترک است که در کنار بسیاری از دیگر پزشکان ترکیه‌ای، اصرار می‌کرد آماری که دولت ترکیه در مورد مبتلایان به کرونا در این کشور اعلام می‌کند، صحت ندارد. مرگ‌ومیری که پزشکان و پرستاران در این کشور با چشم خودشان شاهد آن بودند بسیار فراتر از آن چیزی بود که دولت به صورت رسمی اعلام می‌کرد. تعداد مبتلایان در این کشور هم به طرز مشکوکی پایین بود و کسی نمی‌توانست آن را به این راحتی هم باور کند. اواخر ماه نوامبر بود که دولت اعلام کرد بیماران بدون علائم را در گزارش‌های خود نیاورده‌است. در واقع هر کسی که کرونا دارد اما علائمی ندارد، در این آمار شمرده نمی‌شود. اما وقتی دولت تصمیم گرفت این افراد بدون علائم را هم بشمرد، ناگهان آمار مبتلایان در این کشور از ۷ هزار نفر در روز به ۳۰ هزار نفر در روز رسید. البته بعدا به دلیل تعطیلی‌هایی که دولت در دستور کار خود قرار داد، این آمار هم کاهش پیدا کرد. اما به خوبی ثابت شد که چرا پزشکان حرف دیگری می‌زدند و در عمل، دولت چیز دیگری را اعلام می‌کرد. دکتر فنجان‌چیِ ۶۱ ساله به خاطر افشاگری‌هایی که در این زمینه داشت و همه دردسرهایی که برای دولت درست کرد، از طرف شخصِ رئیس‌جمهوری این کشور یعنی رجب طیب اردوغان، انگ تروریست بودن خورد. خیلی سریع دستور دادند انجمن پزشکی او تعطیل شود. کسانی‌که با دولت هم‌سو بودند هم از این تصمیم حمایت کردند. اغلب افراد حامی اردوغان هم ملی‌گرایان هستند.
این روزها اردوغان به همراه متحدان ملی‌گرایش از یک ابزار خوب در برابر پزشکان و چنین افرادی برخوردارند. دولت می‌تواند طبق قانون ۲۷ دسامبر، هر وقت چیزی را در گروهی مثل گروه‌های بشردوستانه مشاهده کرد و به آن مشکوک شد، گروه را تعطیل کند. هر کسی هم که می‌خواهد در این زمینه مقاومت کند از جانب دولت برچسب می‌خورند، به او می‌گویند تروریست و به این ترتیب با چنین انگی، او را دور نگه می‌دارند. آن‌ها حتی می‌توانند با چنین ابزاری، دارایی آن شخص را فریز کنند و اسم همه این اقدامات را مقابله با تروریسم بگذارند. حتی اگر این اقدامات کفایت نکرد، دولت می‌تواند از طریق دادگاه وارد میدان شود. در واقع هر اقدامی صورت می‌گیرد تا جلوی این افراد و گروه‌ها به کلی گرفته شود و اطمینان حاصل کنند که این افراد تهدیدی برای قدرت آن‌ها تلقی نمی‌شوند.
 پروپاگاندای تروریسم
کمتر کشوری در سال‌های گذشته به اندازه ترکیه از حمله‌های تروریستی آسیب دیده‌است. اما دولت‌های کمی هم وجود دارند که به اندازه ترکیه تلاش کرده باشند گروه‌های تروریستی بسازند. ترکیه همیشه خبرساز بوده‌است. نمونه‌اش کودتای سال ۲۰۱۶ که به نظر نمی‌رسد واقعا کودتا بوده‌باشد. آن زمان به خاطر همان به اصطلاح کودتا، بیش از ۶۰۰ هزار نفر از مردم ترکیه، مورد بازجویی قرار گرفتند. گفته می‌شد که آن‌ها در جنبش‌های تروریستی شرکت داشته‌اند. بسیاری از اهالی دانشگاه هم شغل خود را از دست دادند چرا که در مورد سرکوب‌ها حرف زده بودند. حالا مسئله تروریست بودن به یک پروپاگاندا از طرف دولت ترکیه تبدیل شده‌است. حتی دانشجویان در این کشور هم جرات نمی‌کنند به آن شکل فعالیت داشته باشند. بسیاری از آن‌ها با اتهام فعالیت در گروه‌های تروریستی مواجه می‌شوند. هر کسی هم که معترض می‌شود در نهایت پلیس به سراغش می‌آید و او را دستگیر می‌کند. برخی هم تهدید می‌شوند تا دست از فعالیت‌های خود بردارند.
دکتر فنجان‌چی با اتهام فعالیت‌های تروریستی مواجه شده‌است اما حقیقت ماجرا این نیست. او در گروهی به عنوان فعال مدنی فعالیت دارد و حرف‌هایی زده‌است که دولت را به دردسر انداخته‌است. به همین دلیل است که دولت در قبال او از آخرین ابزار خود بهره گرفته‌است و آن ابزار هم، اتهام تروریست بودن است. این پزشک معتقد است دولت هنوز هم آمار مربوط به کرونا را پنهان می‌کند و آن‌چه در این کشور اعلام می‌شود، آمار و ارقام واقعی نیست. به هر حال اکنون جان مردم به خطر افتاده‌است. این پزشک می‌گوید اگر کسی می‌خواهد به آمار واقعی در مورد ترکیه دست پیدا کند باید آمار دولتی را دوبرابر کند. آن‌وقت است که می‌فهمد چه اتفاقی در ترکیه در حال رخ دادن است.

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا
بستن