اتاق بازرگانی صنایع و معادن و کشاورزی

۵۰ درصد بازار مرغ مازندران تحت تأثیر کرونا قرار گرفت

نخستین نشست کمیسیون تخصصی کشاورزی اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ساری به بررسی آخرین وضعیت صنعت مرغ این استان پرداخت، صنعتی که ۵۰ درصد آن تحت تأثیر کرونا قرار گرفت و خسارت‌های آن نیز با سایر اصناف قابل‌مقایسه نیست.

رئیس کمیسیون تخصصی کشاورزی، آب و منابع طبیعی اتاق ساری با اشاره به ضرر و زیان وارده به صنعت مرغ مازندران، گفت: خسارت‌های دیگر اصناف یک‌سوی قضیه است و آنچه بر کشتارگاه‌ها و مرغداری‌ها، اتحادیه‌ها و شرکت‌های مربوطه وارد آمد، بخش دیگر قضیه است زیرا قسمت مهمی از صنعت مرغ کشور وابسته به فعالیت مرغداری‌ها و کشتارگاه‌های مازندران است و این صنعت در بحبوحه کرونا همچنان در سنگر تولید حضور داشت.

امیر میران آملی به بحث نهاده‌ها، صادرات مرغ، پشتیبانی، گمرک و ظرفیت سردخانه‌ها اشاره و بیان کرد: کشتارگاه‌ها و مرغداری‌ها را نمی‌توانیم تعطیل کنیم، در شرایط فعلی نیاز است که دولت حمایت کند و با توجه به اینکه ماه رمضان و در ادامه به‌مرورزمان شرایطی را برای گشایش واحدهای صنفی به‌ویژه در بخش گردشگری را در پیش داریم، امیدواریم بخش قابل‌توجهی از خسارت به صنعت طیور جبران شود.

دولت، مرغ مازاد را خریداری می‌کند

حسینقلی قوانلو، رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان مازندران با توجه به اینکه با توجه به خرید قبلی ۷۰ هزار تن مرغ و وجود مرغ مازاد در استان، افزود: اما بااین‌حال، استان مازندران در جمع‌آوری میزان مرغ مازاد از طریق شرکت پشتیبانی امور دام، بهترین عملکرد را داشت.

او با بیان اینکه دولت اعلام کرده است که مرغ‌ها از مرغداران خریداری شود، اظهار داشت:اکنون یک فشار روانی بر مرغداران وارد آمده است، لذا دولت در حد توان مرغ‌ها را خریداری و بالاخره دیر یا زود پول آن را پرداخت می‌کند تا این فشار از مرغداران برداشته شود.

رئیس سازمان صمت مازندران تأکید کرد که برای جلوگیری از مشکلات تولید مازاد، بهتر است که صاحبان این صنف در سامانه توزیع، میزان جوجه ریزی را تأیید و به همان میزان در سامانه خرید کنند. این موضوع باید جا بیفتد که مرغداران فعالیت خود را بر اساس سامانه توزیع پیش ببرند که اگر مشکلی هم ایجاد شد، پاسخگویی با سرعت و مدیریت بهتری پیش برود.

این مسئول گفت: اکنون تعرفه صادرات مرغ نیز صفر شده است، دولت این فضا را ایجاد کرده و دست صادرکنندگان را باز گذاشته که مرغ را صادر کنند و از عواید آن برخوردار باشند.

قوانلو ابراز امیدواری کرد که بخش عمده‌ای از مصرف مرغ در رستوران‌ها و مراسمات با تصمیم ستاد ملی مبارزه با کرونا به‌زودی از سر گرفته شود و انشا الله تا ۱۵ روز آینده خبرهای خوشی خواهیم داشت.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

دکمه بازگشت به بالا
بستن