اتاق بازرگانی صنایع و معادن و کشاورزی

هند غم‌زده

ترجمه نسیم بنایی/ اکونومیست/آینده نگر

علایم ترکیبی پیچیده دارند؛ شامل کُند شدن، بی‌حالی عمومی، افسردگی و ناتوانی در تمرکز می‌شوند. چیزی شبیه به کووید طولانی‌مدت با این تفاوت که قربانی این نوع خاص از بهبود به تاخیر افتاده از ویروس، یک شخص نیست، بلکه کل اقتصاد هند است.
تا پایان ماه ژوئن تقریبا ۴ میلیون هندی از کووید-۱۹ جان باختند. البته این عدد مربوط به گزارش‌های واقعی اکونومیست است و چیزی ده برابر اعداد رسمی را نشان می‌دهد. این عدد نشان می‌دهد که ویروس در هند بسیار کشنده‌تر از کشورهایی ثروتمند چون بریتانیا و آمریکا است که گرچه به شدت با کرونا برخورد کردند اما نرخ مرگ‌ومیرشان تقریبا شبیه به هند، پیش از رسیدن موج دوم مرگبار کرونا، است. پس جای تعجب هم ندارد که این کشور برای برگشتن به مسیر اصلی خود با دشواری‌های فراوانی روبه‌رو است.
یکی دیگر از مسائلی که هند را متمایز می‌کند ضربه‌ سهمگینی است که اقتصاد این کشور خورده. در حالی‌که اقتصاد کشورهای ثروتمندتر در مسیر بازگشت قرار گرفته‌است، هند هنوز هم درگیر بی‌کاری مداوم، تورم بسیار بالا، تقاضای ضعیف و افت شدید پس‌اندازها و سرمایه‌گذاری‌هاست. بسیاری از این مشکلات از پیش از کووید-۱۹ هم وجود داشتند اما توسط آن بدتر شدند. کمپین واکسیناسیون این کشور هم مانند آمبولانسی که در ترافیک بمبئی گیر کرده‌است به کندی پیش می‌رود و مسیر بازگشت این کشور به سلامت بهتر طولانی‌تر و دردناک‌تر از دیگر کشورهاست.
برای درک این مسئله نیراژ وورا، فروشنده لوازم خانگی در بمبئی، پایتخت مالی هند، را در نظر بگیرید. طی تعطیلی اجباری ملی در سال گذشته حقوق او از ۲۶ هزار روپیه در ماه (۳۴۸ دلار) به ۱۴ هزار روپیه کاهش پیدا کرد. در بهار سال جاری پدرش به ویروس کرونا مبتلا شد و هزینه‌های درمان او به حدی بالا رفت که هم او هم خواهرش مجبور شدند به حساب‌های سپرده ثابت خود دست بزنند. زمانی ‌که این پول هم کم آمد، او به مشتریانی رو کرد که اعتمادشان را جلب کرده‌بود و کمک‌های آن‌ها باعث شد او بتواند از پس هزینه درمان ۲۸۰ هزار روپیه‌ای بربیاید.
خانواده وورا در حال حاضر خوب هستند اما داروهای پدرش کماکان ماهانه ۳ الی ۴ هزار روپیه را در خود می‌کشد، و به اضافه آن ۵ هزار روپیه اجاره دارد و بدهی‌هایی که طی مدت درمان بالا آمده‌اند. خود او که حالا همیشه خانه را با ماسک و دستکش و ضدعفونی‌کننده ترک می‌کند می‌گوید: «اصلا نمی‌فهمم پول کی به حسابم می‌آید و کی غیب می‌شود. خانواده من دیگر نمی‌توانند از پس چنین اتفاقی بربیایند.»
بحرانی به وسعت یک شبه‏ قاره
در سال مالی منتهی به ۳۱ مارس، تولید ناخالص داخلی هند ۷.۳ درصد افت کرد که این عدد بیش از هر اقتصاد بزرگ دیگری در آسیا بود. البته این اتفاق پیش از موج وحشتناک دوم کرونا اتفاق افتاد. البته ضربه‌های اقتصادی این موج احتمالا به شدت تعطیلی گسترده میانه سال ۲۰۲۰ نیست که باعث شد میلیون‌ها کارگر مهاجر بی‌کار و سرگردان بمانند. اما برای بسیاری از افراد، مخصوصا در بین طبقه متوسط حقوق‌بگیر هند، شوک روانی موج دوم بدتر هم بود. در حالی‌که میلیون‌ها نفر ناگهان دیدند که از نردبان درآمدی سقوط کردند، مانند آقای وورا، حتی آن‌هایی که وضعیت بهتری داشتند هم مجبور شدند به سرمایه‌گذاری‌ها و پس‌اندازهای خود دست بزنند. وام بانکی در ازای طلا و جواهر که سنتی‌ترین نوع پس‌انداز در هند است طی سال مالی اخیر رشدی ۸۲ درصدی را تجربه کرد.
حتی همین حالا هم امکان ظهور موج جدید وجود دارد. پیمایشی از ۳۶ هزار نفر در ۷۰ منطقه از ۲۱ ایالت هند نشان می‌دهد که بیش از دوسومِ هندی‌ها آنتی‌بادی کووید-۱۹ دارند که شامل ۶۲ درصد از افراد واکسینه‏نشده هم می‌شوند. مانند مرگ بیش از حد بالا در هند، قطعا در این مورد هم باز با پدیده غیرقابل پیش‌بینی جدیدی روبه‌رو خواهیم شد. با این‌حال باز هم تقریبا نیم میلیارد نفر از افراد آنتی بادی ندارند. تنها ۶.۵ درصد از جمعیت هند به طور کامل واکسینه شده‌اند. بسیاری از آن‌هایی که آنتی بادی دارند هم به خاطر عفونت گونه‌های قدیمی‌تر این ویروس چنین شده‌اند و هنوز هم در معرض بیماری خفیف قرار دارند و ممکن است افرادی را که هیچ‏گونه آنتی بادی ندارند آلوده به گونه دلتا یا حتی جهشی جدید کنند.
 

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا
بستن