اتاق بازرگانی صنایع و معادن و کشاورزی

روند حذفی

اکونومیست

 از میان اقدامات جدیدی که پلیس اخیرا در استرالیا و نیوزیلند داشته، ممنوعیت موج‌سواری بوده‌است. آن‌ها در حقیقت برای مقابله با ویروس کرونا، چنین ورزش‌هایی را ممنوع کرده بودند. اما از زمانی‌که ویروس کرونا در این کشورها مهار شده و تحت کنترل قرار گرفته، فعالیت موج‌سواری هم وضعیت بهتری پیدا کرده و در هر دو کشور انتظار می‌رود که محدودیت‌ها در این زمینه تغییر کند. 
نیوزیلند کشوری با ۵ میلیون نفر جمعیت است. این کشور در هفته‌های گذشته توانسته ویروس کرونا را مهار کند. شمار مبتلایان جدید در این کشور هم تک‌رقمی بوده‌است. استرالیا هم فقط در روز ۲۳ آوریل، هفت مورد مبتلای جدید را معرفی کرد. این دو کشور در کنار کره‌جنوبی جزو معدود کشورهای جهان هستند که موفق به مهار کرونا شده‌اند. تایوان هم جزو کشورهایی بوده که وضعیت قابل قبولی داشته‌است. استرالیا به تازگی برخی از سواحل خود را بازگشایی کرده‌است. دندان‏پزشکی‌ها هم به زودی با آرامش کار خود را آغاز خواهند کرد. کره‌جنوبی حتی اجازه مسافرت داخلی را هم صادر کرده‌است. البته این کشور هنوز از توریست‌های خارجی محروم است. تایوان هم که اصلا مدرسه‌ها یا رستوران‌ها را تعطیل نکرده و زندگی با روال عادی خود در جریان است. 
اما در همه کشورهایی که کرونا مهار شده یعنی کره‌جنوبی، تایوان، استرالیا و نیوزیلند، همچنان مقامات تاکید دارند که زندگی به روال معمول خود بازنگشته‌است. حتی اگر یک لحظه مردم به حال خودشان رها شوند امکان دارد ویروس دوباره به وضعیتی مهارنشدنی در بیاید و شرایط را بحرانی کند.. مقامات هم بارها هشدار داده‌اند که موج دوم می‌تواند بسیاری خطرناک‌تر باشد و امکان دارد از زمستان دوباره به راه بیفتد. کره‌جنوبی هم در همین راستا تلاش دارد شرایط را کنترل کند. برای مثال کنترل‌هایی با تلفن‌های همراه صورت می‌گیرد. آن‌ها تلاش دارند از طریق تلفن‌های همراه هوشمند، به اطلاعات مورد نیاز خود دست پیدا کنند و از این طریق شرایط را در کنترل خودشان دارند. هر جنبشی به صورت عمومی اعلام می‌شود و به همین دلیل برخی فعالان درباره حریم شخصی دچار نگرانی‌هایی شده‌اند. اما این کشورها اهداف بزرگی دارند. نیوزیلند بزرگ‌ترین هدف را در پیش گرفته‌است: حذف ویروس کرونا. این کشور برای مثال می‌خواهد امن‌ترین ساحل را داشته‌باشد و اجازه ندهد ویروس از طریق آب‌ها و ساحل هم به داخل خاک آن راه پیدا کند. 
*از تئوری تا عمل 
منافع حذف ویروس برای همه روشن است. در شرایطی که همه کشورها به خاطر ویروس کرونا ناچار به تعطیلی‌های گسترده شده‌اند، این کشور می‌خواهد برای همیشه از شر آن خلاص شود. دولت این کشور امید دارد که به زودی به شرایطی عادی برسد و مردم بتوانند بدون نگرانی و با خیال راحت سر کار بروند. این روند بهبود قرار است به آرامی در تمامی نقاط این کشور انجام شود. فروشگاه‌ها و مدرسه‌ها هم می‌توانند بدون نگرانی از شیوع ویروس و همچنین بدون رعایت فاصله اجتماعی، به فعالیت‌های خود ادامه دهند. این یعنی زندگی می‌تواند به روال کاملا عادی بازگردد. حتی به زودی قرار است مسابقات راگبی با حضور تماشاچیان در این کشور برگزار شود. 
همه اتفاقات خوبی که در کشورهای مختلف انتظارش را می‌کشیم می‌تواند صرفا یک تئوری باشد و در عمل هیچ‌یک امکان‌پذیر نباشد. اما به هر حال کشورها تلاش دارند این تئوری‌ها را به مرحله عمل برسانند. برخی از این اقدامات به سرمایه‌گذاری‌هایی نیاز دارد که بسیاری از دولت‌ها توان انجام آن را ندارند. به هر حال ترسی به جان مردم افتاده و تا زمانی‌که این ترس از میان نرود، نمی‌توان شرایط را کنترل کرد. به هر حال کشورهایی مثل نیوزیلند، فرایندی را برای عادی کردن شرایط آغاز کرده‌اند. 
نکته مهم این است که نمی‌توان به این سادگی آخرین موارد ابتلای به این ویروس را شناسایی کرد. هر بار عده‌ای هستند که ناقلان مخفی به شمار می‌آیند در شرایطی که خودشان از ناقل بودنشان آگاهی ندارند. پیدا کردن این افراد حتی در کوچک‌ترین کشورها مثل پیدا کردن یک سوزن در انبار کاه است. تقریبا ناممکن به نظر می‌رسد. در ابتدا دولت نیوزیلند تصور می‌کرد ۴۰درصد از مردم این کشور در معرض ابتلا به ویروس کرونا قرار دارند اما به هر حال موفق شد جلوی ابتلای این افراد را بگیرد. 
فرایند حذف، به کنترل شدید مرزها هم نیاز دارد. در واقع حتی یک پشه هم نباید بتواند به این راحتی از مرزها عبور کند. در حال حاضر اجازه نمی‌دهند که خارجی‌ها وارد کشورهای دیگر شوند اما به مردم غیربومی به راحتی اجازه داده می‌شود که به کشور خودشان باز گردند. بندرگاه‌ها هم تحت کنترل است و دائم زیر نظر است. حتی اگر حذف با موفقیت انجام شود باز هم شرایط برای یک کشور به حالت باز نمی‌گردد. واقعیت این است که همه کشورهای جهان باید به این شرایط عادی دست پیدا کنند. به همین دلیل است که فرایند حذف برای یک کشور به تنهایی کافی نیست. همه باید با هم به سمت بهبود گام بردارند. 
*آینده نگر/ منبع اصلی: اکونومیست

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا
بستن