اتاق بازرگانی صنایع و معادن و کشاورزی

خودانسدادی

ترجمه: نسیم بنایی، آینده نگر/ اکونومیست

 رهبران کره شمالی با خود-انکاری بیگانهاند. به واقع، آنها به ندرت به این که کمتر از خدا هستند رضایت می‏ دهند و هرکه خلاف آن را پیشنهاد کند به بند کشیده خواهد شد. با این‏ همه در میانه آگوست و به صورت غیر معمولی، کیم در همایش کارگران حزب اعلام کرد که به سبب چندین دشواری پیشبینی نشده در طی سال های اخیر، دولت او موفق به اعتلای زندگی مردم و نیل به اهداف اقتصادی خود نشده است.  در ادامه و بنا بر گزارش مجله حزب آمده است که برای بهبود اوضاع، کنگره حزب در ژانویه برای تصمیمگیری در مورد یک برنامه پنج‏ساله جدید تشکیل جلسه خواهد داد.
بسیاری از اقتصادهای گوشه و کنار جهان پس از شیوع گسترده بیماری کرونا در چین و در ژانویه، با مشکل روبه‏ رو شده‌اند که این امر سبب انقباض گسترده بزرگ‌ترین اقتصادهای دنیا مانند آمریکا و کشورهای اروپایی شده است. اما با وجود تمام گزارش‌ها و تشکیک ها، مقامات دولت در کره‌شمالی بر این نکته اصرار داشتند که کرونا به این کشور وارد نشده است. اما در هفته های اخیر، با عقب نشینی از موضع خود اعلام کرده اند که یک تواب بازگشتی از کره جنوبی، احتمالا این بیماری را با خود به کشور آورده است. این در حالی است که در تمام مدت مرزها کاملا بسته بوده و تجارت متوقف شده است. طبق گزارش وزارت اتحاد کره جنوبی در ۲۵ام آگوست، میزان تجارت کره‌شمالی با چین، بزرگ‌ترین شریک تجاری کره ‌شمالی، در ۶ ماهه اول امسال به حدود ۴۰۰ میلیون دلار رسیده است که کاهشی حدود ۶۰ درصد را نسبت به سال پیش نشان میدهد. همچنین گزارشها نشان میدهد که کره شمالی در حال سختتر کردن شرایط قرنطینه است. این امر احتمالا به دلیل ایجاد آمادگی برای جشن ۷۵ سالگی حزب کارگر در اکتبر است. 
نتایج این افت در تجارت  در بهار ظهور کرد. فروشگاههای همیشه پر از محصول پایتخت، بسیاری از محصولات را دیگر عرضه نمیکردند. ضروریاتی مثل روغن جیرهبندی شدند. مردم برای خرید هجوم آوردند و حتی بعضی از همکاران خارجی خود خواستند تا اقلام نایاب را از فروشگاه های اختصاصی خارجیها برای آنها تهیه کنند. این قحطی در پیونگ یانگ، نشانه ای از شرایط بسیار وخیمتر در نواحی روستایی بود که معمولا برای تغذیه کامل پایتخت، تحت فشار هستند.  گزارش های پراکنده حکایت از کاهش جیره در مناطق حاشیهای به سبب افزایش روزانه قیمت ها می کردند. 
*در انزوا 
از آن موقع تا به حالا، شرایط وخیمتر شده است. در خلال چند ماه گذشته شبهجزیره کره یکی از طولانیترین و شدیدترین فصول بارانی خود را تجربه کرده است. منطقه هاوانگایی شمالی که بخش اعظم برنج را تامین می ‏کند، به شدت خسارت دیده است. در ماه آگوست خبرگزاری محلی گزارش داد که بارندگی‌های شدید احتمالا برداشت محصول امسال را تحت تاثیر قرار خواهد داد. این آمار نگرانی ها را در مورد قحطی غذا افزایش داده است. این همه در حالی اتفاق می افتد که طبق پیش بینی سازمان ملل در شرایط عادی هم بیش از ۴۰ درصد مردم این کشور از عدم تغذیه مناسب رنج می برند. درحالی که اکونومیست پوشش نخستین توفان دریایی امسال را در کره جنوبی گزارش میکرد، طوفان هاوانگایی شمالی را درنوردیده و به مشکلات بیش از پیش افزوده است. 
در شرایطی عادی، معمولا سازمان های خیریه برای کمک به مردم آسیبدیده اقدام می کردند. اما تصمیم رژیم برای ایزوله کردن کشور در شرایط فعلی، شرایط را بسیار دشوار کرده است. آقای کیم، با جود علاقها ش برای نشان دادن نگرانی خود نسبت به سلامت مردم در خلال بازدید از مناطق سیلزده، کمکهای خارجی را رد کرده است. این رفتار به احتمال زیاد از ترس ورود ویروس به کشور در قالب کمکها ناشی میشود. حمل محموله های خیریه به کشور کره شمالی به سبب تحریم ها و قرنطینه موجود، به شدت کاهش یافته است. بسیاری از نیروهای امدادگر خارجی در کنار تعداد زیادی از دیپلمات ها کشور را ترک کرده اند. تعداد اندکی هم که باقی ماندهاند حق ترک کشور را ندارند. شرایط در کره شمالی هر روز در حال دشوارتر شدن است، اما جهان هر لحظه کمتر می‏تواند در مورد آن بشنود.

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا
بستن