اتاق بازرگانی صنایع و معادن و کشاورزی

توسعه نمایشی

در سرمقاله این شماره از نشریه، مسعود خوانساری، رییس اتاق بازرگانی تهران از پنج چالش در اقتصاد کشور و پنج راهکار خروج از آن نوشته است. به نوشته خوانساری، کرونا، تورم، ارزپاشی، کسری بودجه و تجریم ها پنج چالشی است که اقتصاد ایران با آن دست و پنجه نرم می کند اما راهکارهای خروج از آن روشن است. به گفته رییس اتاق تهران، پذیرش اقتصاد به عنوان مسئله امروز کشور و فاصله گرفتن از کنش های پوپولیستی نقش مهمی در حل مشکلات اقتصادی امروز ایفا می کند. 
 در این سرمقاله می خوانیم: «نرخ تورم در کشور در کانال ۴۳ درصد قرار دارد و این نرخ ۸ برابر تورم عراق، ۴.۵ برابر تورم پاکستان و ۲.۵ برابر تورم ترکیه است. از میان کشورهای مورد اشاره، عراق در موقعیت بازسازی پس از جنگ است و تکلیف پاکستان هم روشن است. از سوی دیگر، شرایط در بخش تولید هم نامطلوب است طوری که در تیرماه سال جاری، شاخص مدیران خرید صنعت ایران دچار افت مجدد شده و به سطح کمتر از ۵۰ درصد رسیده که این تنزل به علت افت قابل توجه تولید و سافرش های جدید به دلیل قطع برق، عدم قطعیت سیاسی و اقت قدرت خرید مشتریان رخ داده است».
«شبح خاموشی» عنوان پرونده ای است که در بخش روایت این شماره از آینده نگر می خوانید. در این بخش، کارشناسان و تولیدکنندگان از آثار  منفی قطعی های برق بر صنایع کشور گفته اند.
«بالابرهای دلار»، عنوان پرونده بخش راهبرد در آینده نگر ۱۱۱ است. در این بخش محسن جلالپور، مهران بهنیا، حسین سلاح ورزی و محمود جام ساز از ارز و سناریوهای دولت ها برای آن گفته اند.
«رنج روایت»، عنوان پرونده بخش توسعه این شماره از آینده نگر است. در این بخش درباره این می خوانیم که چرا توسعه عمرانی شهرها منجر به رضایتمندی شهروندان نشده است. در بخش توسعه آینده نگر ۱۱۱، خوزستان در آیینه آمار و ارقام اقتصادی بررسی شده است. عباس کشاورز، محمد فاضلی، عیسی منصوری، عباسقلی جهانی، محمد کیانوش راد، مرتضی افقه، غلامحسین حسنتاش، کمال اطهاری، احمد بخارایی و علی پایا در این پرونده آینده نگر از مصائب آب در خوزستان و توسعه استان ها گفته اند.
در بخش آکادمی آینده نگر مجموعه ای از مقالات اقتصاددانان، تحلیل گران و اساتید دانشگاه درباره موضوعات روز اقتصادی منتشر شده است. همچنین در بخش اکونومیست، آینده پژوهی، کارآفرین و تجربه تازه ترین مقالات خارجی درباره زندگی کارآفرینان و تحولات اقتصادی جهان ترجمه و به چاپ رسیده است.
۶ دهه هشدار و انکار، عنوان بخش کتاب ضمیمه در شماره ۱۱۱ آینده نگر است. در این شماره بخش هایی از کتاب «بزرگترین تجربه ما، تاریخ حماسی بحران اقلیمی» منتشر شده است.
برای دریافت نسخه الکترونیکی نشریات آینده نگر اینجا کلیک کنید.  

برچسب ها

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا
بستن