اتاق بازرگانی صنایع و معادن و کشاورزی

تماس ممنوع

با همه گیری کرونا، بخش عمده ای از کسب وکارها سقوط کرد. تنها بخشی از کسب وکارها، به اندازه کافی برای عبور موفق از این بحران هوشمند بود و یکی از کسب وکارهای هوشمند، صنعت فین تک بود. هم مشتریان و هم کسب وکارها با همه گیری کرونا و برای حفظ فاصله اجتماعی به پرداخت بدون تماس روی آوردند. براساس یک مطالعه استفاده از اپلیکیشن ها برای پرداخت در اروپا از زمان همه گیری کرونا ۷۲ درصد رشد کرده است. بنابراین، آینده از آن فین تک هاست. پنج فناوری در سال جاری میلادی در ادغام با فین تک ها، زیرساخت های مالی در جهان را تغییر می دهد.
بانکداری دیجیتال
خدمات بانکداری دیجیتال درحال گسترش است. این نوع بانکداری خدماتی مثل مسترکارت های بدون تماس، تراکنش های P2P، انتقال حواله جات بین المللی و هم چنین خرید ارزهای مجازی مثل بیت کوین و اتریوم را عرضه کرده است. بانکداری دیجیتال این فرصت را یافت که مدت زمانی کوتاه به محبوبیتی کم سابقه برسد. دلیل عمده این مسئله حذف فرایند خسته کننده تایید مدارک و حضور فیزیکی در بانک هاست. براساس یک گزارش، نرخ تبدیل مشتریان حضوری بانک ها به کاربران آنلاین آن ها از سال ۲۰۱۷ تا ۲۰۲۰، به ۳۶ درصد می رسد. در سال ۲۰۲۱، بانکداری دیجیتال جهش می کند و مشتریان حضوری بانک ها به میزان قابل توجهی کاهش پیدا می کند.
بلاکچین
۴۸ درصد نمایندگان بانک باور دارند فناوری بلاکچین درآینده زیرساخت های مالی جهان را تغییر می دهد. درواقع انقلاب در صنعت فین تک، ناشی از نوآوری در فناوری بلاکچین است. تراکنش ها با توسعه این فناوری پیشرفته با روش های امن و مطمئن انجام می شود. فناوری بلاکچین هم چنین فرایند متمرکز در تراکنش های مالی را به کمترین میزان ممکن می رساند. این فناوری باتوجه به امنیت فرایند انتقال از آغاز تا پایان، مورد اطمینان مشتریان خواهد بود. با توسعه فناوری بلاکچین امکان معاملات پولی در تراکنش های P2P بیشتر می شود. کاهش هزینه ها، جلوگیری از بروز کلاهبرداری و توسعه بخش های مالی از دیگر پیامدهای توسعه فناوری بلاکچین است.
سیستم های امنیت بیومتریک
استفاده از موبایل بانک، خودپرداز و کیف پول الکترونیکی درحال عادی شدن است. اما ادغام سیستم های امنیت بیومتریک با صنعت فین تک است که در نهایت فاصله همه کارها تا انجام آن را به کمتر از  یک اثرانگشت می رساند. بخش عظیمی از مشکلات امنیتی با این ادغام حل می شود و بروز جرائم سایبری به کمترین میزان می رسد. سازمان هایی که با معاملات حجیم سروکار دارند، باید تا جای ممکن درباره امنیت کارها اطمینان حاصل کنند.  فناوری احراز هویت بیومتریک  نقش اساسی در جلوگیری از تقلب ایفا می کند. در سال های پیش رو، پیشرفت های بیشتر در احراز هویت با اتکا به هوش مصنوعی، سطح امنیت در صنعت فین تک را چندگام بالاتر می برد. حتی امروز هم راه حل های احراز هویتی که با تماس فیزیکی همراه است، در بین مردم محبوبیت ندارد. راه های احراز هویت بدون تماس با اتکا به سیستم های بیومتریک، در آینده جای احراز هویت با اثر انگشت را می گیرد.
هوش مصنوعی
احراز هویت مشتری نقش مهمی در کاهش فعالیت های مخرب در معاملات مجازی دارد. خوشبختانه، هوش مصنوعی به مدیریت جرائم سایبری کمک کرده  و در صنعت فین تک موثر بوده است. یک پیش بینی می گوید تا سال ۲۰۳۰، هزینه تراکنش های مالی با اتکا به هوش مصنوعی ۲۳ درصد کمتر می شود. هوش مصنوعی، زیرساخت های مالی مشتریان را با دقت بیشتری تنظیم می کند و همین به معنای بهبود فرایند ثبت داده هاست. بانک ها و دیگر بخش هایی که با تراکنش های مالی درگیرند، بر توسعه فناوری های مرتبط با هوش مصنوعی و یادگیری ماشین سرمایه گذاری کرده اند.
رگ تک /Regulatory technology
 پولشویی، حمله سایبری، فعالیت های مجرمانه در بستر تراکنش های مالی، از نگرانی های فین تک هاست. فناوری رگ تک، مجموعه ای از نظارت ها را بر فرایند معاملات مالی در فضای سایبری اعمال می کند. نظارت، گزارش دهی و تطبیق، سه کاری است که فناوری رگ تک انجام می دهد. ازآنجایی که تقاضا برای پتلفرم های بر پایه فناوری کلود در سال ۲۰۲۱ برای کاهش میزان تماس در فضای مالی افزایش یافته اسـت، رگ تک بیش از همیشه مورد توجه موسسات مالی جهان قرار گرفته است.
هوش مصنوعی فرصت های بی نظیری را در سال ۲۰۲۱ میلادی رقم می زند. همه گیری کرونا، لزوم انجام کارها بدون تماس فیزیکی در آینده را تقویت کرده است و هوش مصنوعی، کارهای بزرگی برای تحقق آرزوهای بشر در این باره دارد. شفافیت در تراکنش های مالی و روابط بین مشتریان و کسب وکارها، افزایش تجربه مشتریان، راه حل های بیومتریک و تایید هویت دیجیتال از  دلایل توجه فین تک ها به هوش مصنوعی است. ادغام نوآوری در فناوری های بلاک چین و هوش مصنوعی با فین تک، ساختارهای مالی در جهان را تغییر می دهد و بانکداری دیجیتال را وارد عصری تازه خواهد کرد.

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا
بستن