اتاق بازرگانی صنایع و معادن و کشاورزی

تجهیزات IT از فهرست کالاهای لوکس خارج شود

 آزاد معروفی نائب رئیس سندیکای شناسایی و مکانیابی رادیویی با بیان اینکه مسئله تحریم تجهیزات IT در کشور ما موضوع جدیدی نیست گفت: از ابتدای انقلاب تاکنون تحریم بوده ایم و هیچگاه شرکت بزرگ و متوسط آمریکایی یا اروپایی مانند مایکروسافت، گوگل، اپل، IBM  و غیره به طور رسمی وارد بازار کشور ما نشدند. چه در سخت افزار و چه نرم افزار این سختی ها را داشته ایم و تاکنون فعالان اقتصادی با دور زدن تحریم ها و روش های مختلف زیرساخت های کشور را تامین کردند.

او با تاکید بر اینکه شرکت های متوسط و کوچک در حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات با مشکلات جدی مواجه شده اند، افزود: تحریم های جدید و شیوع ویروس کرونا، بسیاری از شرکت ها را از تاب آوری خارج کرده و بسیاری مجبور به تعدیل یا تعطیلی شدند. پیدا کردن راهکارهای مقابله با تحریم ها یا دور زدن آن هزینه های گزافی را برای شرکت ها در پی دارد که در وضعیت فعلی کار را برایشان روز به روز پیچیده تر کرده است. هرچند برخی با توجه به نوع فعالیت هایشان شاید اوضاع بهتری دارند و تحت تاثیر کرونا فروش و درآمدشان افزایش هم داشته است.

معروفی با اشاره به اینکه همه گیری ویروس کرونا، به جهان نشان داد که IT تا چه اندازه می تواند به بخش های مختلف اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی، آموزشی و غیره یاری برساند، گفت: امروزه IT در تمام صنایع دخیل است و بدون آن دولت الکترونیک هم نخواهیم داشت، مطالبات و انتظاراتی از سوی مردم داریم که باید طبق آن عمل کرده و این امکانات را برای شهروندان فراهم کنیم. با توجه به پیشرفت های نسبی که داشتیم امکان بازگشت به عقب هم وجود ندارد؛ نمیتوانیم به روش های سنتی بازگردیم.

معروفی با بیان اینکه شرکت ها همچنان با مشکلات ناشی از دیدگاه لوکس بودن تجهیزات IT دست و پنجه نرم می کنند، گفت: ثبت سفارش، تخصیص ارز، گمرکات، استانداردها و آزمایش های تایید نمونه هر کدام چندین ماه معطلی دارد. در حالیکه  اغلب این فرایندها در چند دقیقه قابل انجام است و در دوران کرونا دیدیم که اگر اراده ای بر این امر قرار بگیرد، به طور حتم شدنی است.

معروفی گفت: امیدواریم حاکمیت در حوزه IT تجدید نظر کند تا شرکت های فعال در این حوزه بیش از این متضرر نشوند و مردم هم به سرویس ها، خدمات و تجهیزات مورد نیازشان دسترسی پیدا کنند. تغییر رویکرد در حوزه IT می تواند از بیکاری و بسیاری از عواقب ناگزیر آن مانند جرم و جنایت و از همه بدتر فرار مغزها و مهاجرت متخصصینی که سال ها در کشور تجربه و دانش اندوختند، جلوگیری کند.

او با بیان اینکه امنیت کشور بسیار مهم است و نباید در این زمینه ریسک کرد ولی انتظار می رود در شرایط اقتصادی حاکمیت و دولت دیدگاه هایشان را در زمینه IT تغییر دهند، افزود: با چوب مسائل امنیتی نباید IT را راند. در این صورت مزیت های بسیاری را از اقتصاد کشور دریغ می کنیم.

او در ادامه به توسعه صنعت و دانش جدید اینترنت اشیا IOT در کشور اشاره کرد و گفت: اینترنت اشیا مانند هر صنعت دیگری ابعاد مختلفی دارد. این گروه از تکنولوژی ها وارداتی هستند و تا در داخل کشور شناخته شود و نظر متخصصان به آن جلب شود و شرکت ها و استارتاپ ها دانش آن را طی مهندسی معکوس در کشور پیاده سازی کنند نیازمند زمان است. متاسفانه همراهی با ترندهای جدید در ایران جا نیفتاده و بدیهی است هنوز راه طولانی برای راه یافتن به اقتصاد کشور در پیش دارند.

به گفته این فعال حوزه IT ، سازوکاری برای مواجه با تکنولوژی و دانش جدید در کشور وجود ندارد و به طور کلی چنین فناوری هایی مانند اینترنت اشیا دیر به کشورهای در حال توسعه میرسد و با وجود مقاومت داخلی این عقب ماندگی تشدید هم می شود. باید این نیاز ایجاد شود تا رویکردها را هم تغییر کند.

برچسب ها

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

دکمه بازگشت به بالا
بستن