اتاق بازرگانی صنایع و معادن و کشاورزی

آخرین شرایط رفع تعهد ارزی صادرکنندگان

اختصاصی سایت خبری اتاق تهران: محمدلاهوتی، رییس کنفدارسیون صادرات ایران

محمد لاهوتی

باتوجه به ابلاغیه بانک مرکزی در اردی بهشت ماه سال جاری، روش رفع تعهد ارزی صادرکنندگان همچنان مثل سال گذشته است. به این معنا که ۵۰ درصد ارز حاصل از صادرات باید در سامانه نیما عرضه شده، ۲۰ درصد در قالب اسکناس به چرخه اقتصاد بازگشته و ۳۰ درصد واردات در مقابل صادرات انجام شود و البته صادرکنندگان می توانند از سهم ۲۰ درصدی اسکناس برای واردات در مقابل صادرات هم استفاده کنند. شرایط رفع تعهد ارزی صادرکنندگان مشابه سال ۹۷ است با این تفاوت که ۲۰ درصد تعدیل در ارزش های صادراتی لحاظ نمی شود.

با توافقات انجام شده با بانک مرکزی، وزارت صمت و سازمان توسعه تجارت، معافیت از مالیات و استرداد مالیات بر ارزش افزوده با بازگشت ۷۰ درصد از ارز حاصل از صادرات تا پایان تیرماه سال جاری ممکن است. صادرکنندگان باید ۳۰ درصد باقی مانده را در آینده به چرخه اقتصاد کشور بازگردانند اما برای حمایت از آن ها امکان استرداد مالیات بر ارزش افزوده با بازگشت ۷۰ درصد ارز حاصل از صادرات به اقتصاد کشور ممکن شده است.

باوجود تلاش های انجام شده در شورای گفت وگو برای تمدید مهلت بازگشت ارز حاصل از صادرات، براساس آخرین ابلاغیه بانک مرکزی مهلت  بازگشت ارز حاصل از صادرات پایان تیرماه سال ۹۹ است. صادرکنندگانی که ۷۰ درصد از تعهد ارزی خود را تا ۳۱ تیرماه ۹۹ ایفا نکنند امکان استفاده از معافیت مالیاتی عملکرد را ندارند و مالیات بر ارزش افزوده به آن ها مسترد نمی شود.

نکته مهم در این بین، ابلاغ گزارش ماهانه رفع تعهد ارزی صادرکنندگان به سازمان مالیاتی از سوی بانک مرکزی است تا این سازمان بتواند ظرف یک ماه برای استرداد مالیات بر ارزش افزوده صادرکنندگان اقدام کند. خوشبختانه با توافقی که با سازمان مالیاتی انجام شده، پس از ارائه درخواست صادرکنندگان،  تا زمان رسیدگی به دفاتر ارزش افزوده، ۸۰ درصد علی الحساب مالیات به صادرکننده پرداخت می شود. باتوجه به اینکه شرط  استرداد مالیات بر ارزش افزوده رفع تعهد ارزی است اما رسیدگی به پرونده ها ممکن است طولانی شود، در تعامل با سازمان مالیاتی دوباره بر توافق سابق مبنی بر پرداخت ۸۰ درصد علی الحساب مالیات تاکید شده است.

قیمت هایی که امروز در بازار برای ارز می شنویم، همانطور که رییس بانک مرکزی به آن اشاره کرده قیمت های ذاتی ارز نیست و دلایل متعددی دارد. همه به این واقفیم که سیاست بانک مرکزی کنترل بازار و تعدیل نرخ است اما در حال حاضر شرایط بیرونی بر قیمت واقعی ارز اثر گذاشته است. امیدواریم با سیاستگذاری بانک مرکزی شرایط بازار به ثبات برسد. برای صادرکننده هیچ نکته ای مهم تر از ثبات در بازار و عدم تغییر لحظه ای قیمت نیست. ثبات در بازار ارز از الزامات جهش تولید است. برای تحقق جهش تولید به ثبات در همه بخش ها از جمله بخشنامه ها و دستورالعمل ها هم نیاز داریم تا تولیدکنندگان در شرایط سخت کنونی مسیر خود را به آسودگی بیشتری طی کنند.

برچسب ها

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

دکمه بازگشت به بالا
بستن